Csibi Busz

Fontos tudnivalók az utazások tervezéséhez:

Vezetési szabályok:


A vezetési-és pihenőidők szabályai:

(belföldön 561/2006 EK rendelet, nemzetközi személyszállítás esetén az AETR)

 • napi vezetési idő maximum 9 óra (egyes esetekben heti két alkalommal 10 óra)
 • megszakítás nélkül 4,5 óra
 • heti maximum 56 óra
 • két egymást követő héten maximum 90 óra

A vezetési időt és eltöltött pihenő időt az autóbuszvezető, az autóbuszba szerelt menetíró műszer segítségével igazolja.


Amennyiben a program nem teszi lehetővé a fenti szabályok betartását, úgy 2 fő gépkocsivezető részvétele szükséges! 2 gépkocsivezető folyamatosan 21 órát tölthet úton, ezután 9 óra egybefüggő pihenőidőt kötelesek szálláshelyen eltölteni.

A vezetési-, pihenő- és munkaidő betartásáért a gépkocsivezető felelősséggel tartozik, az időkorlátokat túllépő mozgásokat megtagadhatja.

Árajánlatkérését, megrendelését telefonon vagy

e-mail cimünkön teheti meg

Kötelező pihenők:

(belföldön 561/2006 EK rendelet, nemzetközi személyszállítás esetén az AETR)

 • a napi vezetési idő megszakítása maximum 4,5 óránként minimum 45 percre kötelező. A napi 9 óra vezetési idő felosztható több pihenőre is, de egynek legalább fél órásnak kell lennie, a többinek minimum 15 perc.
 • Egy autóbuszvezető esetén: A napi pihenőidő 11 óra egybefüggő, de hetente 3-szor lehet 9 óra (következő hétvégi pótlás mellett). Napi pihenőidő 12 óra, ha 2-3 részletben veszi ki az autóbuszvezető. Ilyen esetben a 2-3 részből egy résznek legalább 9 óra megszakítás nélkülinek kell lennie.
 • Két autóbuszvezető esetén: A napi pihenő 9 óra megszakítás nélküli, 30 órás időszakonként.
 • heti pihenőidő 45 óra megszakítás nélkül. Telephelyen vagy lakóhelyen kívül 24 óra
 • A ki- és beállás miatt óradíjas fuvar esetén a tényleges órákon felül plusz 1 órát számolunk fel, míg kilométer díjas személyszállítás esetén pedig plusz 15-15 km-t számolunk fel. - A személyszállítás alatt felmerülő járulékos költségek autópályadíj, útadó, parkolási díj, behajtási engedély, komp- és alagútdíj, a gépkocsivezető napidíja, szállás költségei és a napi kétszeri étkezés díja, amelyek a megrendelőt terhelik. - Vidéki vagy külföldi utaknál a napi teljesítés minimuma 250 km, ha az autóbusz nem tér vissza este a telephelyére.

  Kedves Látogató! Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is elégedett ügyfeleink között tarthatjuk számon!